Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 11:18 - еРепублик - икономическа война по време на окупация
Автор: nikola7 Категория: Други   
Прочетен: 2856 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Като гледам, предстои ни дълга окупация.

Идеята е да се дестабилизара пазара на окупатора. Най-вече златния.

Първи етап. Натрупване на капитал за атака.

Работи се и се получава заплата в сръбски пари, но те не се харчат. Не се пазаруват с тях ресурси или стоки. Нощо не се купува. Резултата е, че се изсмукват оборотните пари от пазара. Ефекта от това е работодателите нямат пари за заплати и за да получат такива е сваляне на цените с цел реализация на каквато си имат там продукция, свалят заплати или започват да продават злато на пазара за да закърпят положението. По-слабите фирмаджии ще се откажат от наемане на работници(нещо като масови фалити на дребните фирми). Предизвиква се дефлация(всички я мразят). На държавно  ниво общо взето ще го усетят с намаляване приходите от данъци.

Има шанс да вземат решение да емитират пари, но това ще им коства отново злато на държавата и едни пари вкарани в икономиката после не се вадят така лесно от нея.

 

Втори етап.  Треска за злато.

В уречено време се пристъпва към масово изкупуване на златото от пазара.  Ако се успее да се намерят достатъчно последователи на идеята, ще може да се изкупят рязко няколко страници даже от листнатите оферти. Понеже ще се прави след дефлация, златото очаквам да е с по-ниски цени от сега. Сега ако е примерно 192 пари, в момента на атаката примерно ще е около 150̀-160. Ако има възможност ще се изкупува до оферти над 250-270. Това от една страна ще привлече вниманието на спекулантите, пък и на всички и допълнително ще улесни мисията. От друга и по-важна според мен старана, ще се налеят обратно на пазара един куп хартийки(надявам се да са успели да емитират вече още пари с цел удържане на напрежението) и ще започне да се завихря инфлационна спирала. Ще има кратък период на висока цена на златото и ниски цени на всичко останало – това може да привлече за малко прекупвачи с лицензи, които да изнесат надявам се танковете от пазара и да не може обикнвения еГражданин да си позволи покупката на такива и използването има в битки. Със сигурност, цените на стоките за няколко дни(до седмица предполагам) ще изпреварят заплатите и редовия бачкатор непритежаващ десетки фирми ще се чуства беден. Ще е по-трудно, а и а дано невъзможно, на хората не вкарващи реални пари за покупка на злато от Плато да имат средства за тренировки с бустери и за ъпгрейди(покупки) на фирми.

Като цяло си мисля, че след цялата офанзива ще има почти двуседмичен хаос на пазара и никакво намаляне на цени на златото. При паника, дори и обикновените хора налитат на злато, като зашашавели.

Като трети аспект. Поради това, че всякаквите пари се вкарват единствено през изкупуването и изнасянето на злато, това ще доведе до обезлатяване на населението с всичко произтичащо от това. Ясно е, че хората влагащи реални пари за покупка на злато няма да го усетят, но те никак не са толкова много и отделно всеки си има някакъв лимит, който гледа да не надскача. Мастер картаджиите ще трябва да изберат, дали да подпомагат икономиката и гражданите или да ходят да танкират.

Плана за етап едно е да се настаним времнно в сръбски фирми и да изкараме и спестим максимално много пари. Колко дълго? Според мен ако се хванат 200-300 души за една седмица ще проличи ефекта на дефлацията.

Следва етап 2. Идва деня “Х” и се пазарува злато масово(по възможност едновременно), като не се харчат всички пари.

Оставя се една трета горе-доло за обране на всяка появила се ниска оферта на пазара. Забелязал съм, че в Македония, а навярно така е и във Върбия, появата на ниски оферти на продажба от разни скрити и явни хора и организации с цел подпомагане захранването на гражданството с евтино злато.

Предполагам и един междинен етап в срок от седмица примерно след  пъравата атака. Повтаря се упражнението от ден “Х”. Него образно го наричам ден “Y”.

Накрая. Надявам се сме започнали да се освобождаваме и се обявява ден “Z”.

Влага се във злато и последнята сръбска пара, напускат се работа във сръбските фирми масово(допълнителен стрес на икономик фронта) и се завръщаме в България за се бием.

То, че ще се участва във въстания, ще се, но нека сме освободили поне няколко региона, преди да се пръждосаме от Върбия.

Това за което помолих ГеоргиеФФ, е да прецени кога е най̀-удачния момент за дестабилизация. Примерно: Подготвят се няколко въстания от наша старна със сериозни шансове за успех, защото към днешна дата ни побеждават успешно и като неприоритетна битка. Не знам какви са плановете на военните и ЕДЕН, но за да има успехи по въстанията(поне някъде) е нужно сислите на ОНЕ да са разпръснати. Не може целия съюз да има една две интересни битки за деня и да се надяваме на успех. Най-ефектно в отвличащи въстания да се вдигат регони със стратегическо положение за прекъсване връзката на завладяни региони към столиците. Два до три дни преди сериозна офанзива от военна страна е добре да се проведе денят “Х”, а след още наколко деня “Y” или направо “Z”. Може да се наложи да има неколко “Y”, но според зависи, такъв е живота.

Нарочно, не ми се искаше да пускам това нещо публично, защото много противници четат нашата преса и ще се опитат да се подготвят и да вземат контра мерки. Предпочитам разпространението да стане апокрифно чрез лични съобщения.

Разпращам това на приятелите и хората изявили желание. Всеки може при желание го разпространява по-натам.

Очаквам ГеоргиеФФ да пусне на лично кога е подходящия ден и на всеки на който съм изпратил това, ще получи известието на лични. Не нужно да се познават хората или да държът постоянен контакт. Важо е да стигне информацията до всички заели се изпълнение на мисията. Всеки знае на кой е изпратил плана и в последствие му остава задачата да препрати известието за начало на съответния етап от кампанията.

Надявам се съм бил достатъчно ясен в обясненията.




Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - Не помагайте на Сръбската икономика
03.06.2011 12:05
Играта е вече на такъв етап където икономиката има единствено свойството да произвежда "ресурси" за война. Тоест трансформацията на производителна сила в танкове и хляб.

Затова всяка производителна сила която вкарваме в тяхната икономика повишава техния куефицент на полезно действие на бойното поле. Не работете в сръбски фирми, само им давате наша производителнос и съответно наши танкове с които да стрелят по нас.
цитирай
2. анонимен - Този анонимния отгоре е Стоич
03.06.2011 12:06
Не намерих от къде да се подпиша та останах анонимен
цитирай
3. nikola7 - До Стоич
03.06.2011 13:19
Аз като ги наблюдавам, те от липса на ресурси за война: храна и танкове, не страдат. Целата е да се лишат от възможноста, по ниските и средни нива играчи, да пазаруват злато от пазара за бустери и развитие на фирми. А всеки който може да се самоподдържа с храна и пушки, има възможноста да се заеме с обеззлатяването на окупатора. Дефлацита при ресурсите, храната и оръжието, комбинирано с много висока цена на златото ще им се отрази лошо според мен, на развитието на гражданите като сила от бустери.
цитирай
4. анонимен - dim.mitev
03.06.2011 14:20
На пазара има ботове и ще ни объркат сметките. Но ще се пробвам. Самоче трябва да се работи във сръбски фирми , които са на загуба - к1 фирми, а не к5.
цитирай
5. анонимен - LosferatusI
04.06.2011 10:30
Дестабилизиране на Сръбския пазар почти няма да се усети а данъците от заплатите ни ще отидат за еСърбия. Пазара не е реална пазарна икономика за да може да се дестабилизира. Бота ще копува ниските оферти и ще създава сръбски пари от въздуха. Единствения ефект е, че ще купим малко сръбско злато, но междувременно не се знае какъв ще е ефекта за еБългарската икономика от напускането на 300 души . Аз съм в Белград за въстанията . Бием се за Русе
цитирай
6. nikola7 - И.Г.Н.
04.06.2011 12:28
Ми какъв ще е ефекта. Вярно е, че взимат данъци от нас, но всичко останало се харчи за злато, а не за стоки. Произвеждане там и вместо да наливаме масло в нашия и без друго пренаситен пазар, пренасищаме техния. При наличие на повече стоки, които могат да бъдат употребени се получава поевтиняване на продукциите и намаляване на заплатите. В същото време държим цената на златото висока и с печалбата на няколко фирми дори, няма да може да си купиш злато за бустери. Разглеждах сръбския пазар: жито-0.11 ; желязо-0.13 и т.н. Ако се срине още, то човек с три добивни фирми ще хвърля целия резултат от тях за един бустер 50% и с какво ще си вземе храна и танкове? С една заплата и още една фирма не стига. Трябват му общо към 8 фирми да има, че и на това отгоре да ходи всеки ден на работа в тях. Демек 80 точки живот неупотрбени в битка.
Бота не харчи пари ей така случайно, защото ще се завихри неконтролируема и постоянна инфлация. Такава инфлация обаче не се набллюдава както знаеш и може да си зададеш въпроса защо я няма. Умен си достатъчно за да се сетиш.
цитирай
7. nikola7 - Day 1,295 of the New World
07.06.2011 20:42
http://www.erepublik.com/en/article/ekonomija-1-1793360/1/20
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikola7
Категория: Хоби
Прочетен: 25914
Постинги: 4
Коментари: 12
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930